Înapoi

Informație utilă

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

FAQ

Perioada ideală de călătorit în Chișinău cuprinde lunile de primăvară până la sfârșitul toamnei, când temperaturile sunt optime și te poți plimba relaxat.

Chișinău – oraș al contrastelor și al îmbinărilor culturale! Pregătește-te să te pierzi timp de câteva ore prin trecutul fascinant al Moldovei.

Obiective turistice , Monumente , Clădiri istorice , Top 10 de făcut în Chişinău

Alege excursii de o zi sau de weekend cu un ghid local pentru ca tu să ai parte de o vacanță memorabilă. Rezervă direct pe site sau sună pentru mai multe detalii.

ANTRIM 

GUIDES

Toţi turiştii care vor vizita capitala îşi vor putea organiza sejurul, în cele mai mici detalii la Centrul de Informare Turistică amplasat pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, 83, la parterul Primăriei municipiului Chişinău. Aici vei găsi informaţii despre obiectivele turistice din Chișinău și din țară, informaţii despre evenimente, facilităţi de cazare, excursii și itinerare, materiale informative, ghiduri turistice, tot ce ai nevoie pentru o călătorie plăcută.
ANTRIM 

Plimbă-te prin Chișinău, folosind aplicație- Easyway, Moovit

Comandă un taxi – itaxi , Yandex .

Închiriază o trotinetă electrică – iRide.

Cu o influență vastă din cultura mai multor popoare, bucătăria moldoveanească a avut parte de multe schimbări pe parcursul istoriei. Astăzi vei găsi în farfuria ta combinații și arome cu gusturi de poveste: plăcinte, sarmale, zeamă cu tăieței, mămăligă cu friptură și brânză de oi, colțunași și pelmeni, toate asezonate cu un pahar de vin bun.

Comandă și online: Straus , ifood , Glovo.

Vizitează vinotecile din capitală care oferă o selecție excepțională de vinuri distinse din toate regiunile viti-vinicole din Moldova. Aici vei avea posibilitatea să savurezi vinuri autohtone de calitate înaltă, selectate cu grijă și să procuri un vin bun ghidat de somelieri cu experiență.

(Vinoteci)

Vino în Centrul istoric al orașului la târgul de suvenire. Aici vei găsi multe produse tradiționale, de la meșteșuguri și obiecte de artizant până la articole hand-made, tablouri, tricouri și tot ce înseamnă tradiții și artă populară.

Chișinău este o destinație care merită atenția turiștilor datorită și evenimentelor și festivalurilor culturale. Organizează-ți vacanța în așa fel încât să fii în Chișinău în perioada marilor festivaluri ca Summer Fest, Maratonul Internațional Chișinău, Ziua Națională al Vinului, Hramul Orașului Chișinău și multe altele. Aici vei găsi foarte multă voie bună, oameni frumoși, mâncare gustoasă și vinuri aromate. Timp liber activ,Troleibuzul TuristicTop 10 de făcut în ChișinăuEvenimente localeEvenimente naținale

 

Denumire oficială: municipiul Chișinău, capitala Republicii Moldova

Suprafața orașului: 120 km pătrați

Limba oficială: limba română

Populația: 685.900 locuitori

Forma de guvernământ: republică parlamentară

Ziua națională: 27 august (ziua declarării independenței față de Uniunea Sovietică – 1991б 17 iulie – ziua oraşului, 14 octombrie – Hramul oraşului).

Religia: ortodoxă

Valuta națională: leul moldovenesc. Află cursul valutar – Banca Națională a Moldovei.

Poți plăti cu cardul în majoritatea magazinelor, dar e indicat să schimbi valută pentru buticuri, bilete de transport și alte mărunțișuri.

În componența municipiului Chișinău intră cinci sectoare – Botanica, Buiucani, Centru, Ciocana, Râșcani.