Înapoi

Chişinăul de seară…

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Chişinăul de seară – Oraşul Luminilor

Clădirile istorico-arhitecturale din Chișinău sunt puse în valoare printr-un iluminat artistic-nocturn. Este vorba despre un proiect al Direcției generale locativ-comunală și amenajare cu genericul „Chişinăul de seară – Oraşul Luminilor”.

Solicitată de IPN, Irina Boțu, comunicator la Direcția generală locativ-comunală și amenajare, a precizat că prin acest proiect municipalitatea oferă orașului și monumentelor de arhitectură o altă viață. „Prin conceptele de iluminat artistic-nocturn putem observa această haină arhitecturală a orașului vechi pe care de obicei pe timp de zi nu le atragem atenția per detaliu, iar prin proiectul-lumină avem „ghidul-luminos” spre aceste bijuterii arhitecturale. Iar un alt scop este și asigurarea securității și confortului urbanˮ, a menționat comunicatorul.

Irina Boțu a spus că în continuare sunt făcute proiecte și pentru alte clădiri. „Etapizat încercăm să acoperim un număr cât mai mare de clădiri arhitecturale”, a adăugat ea.

Până în prezent au fost iluminate Conacul urban Catargi, clădirea Direcției generale economie, comerț și turism, Conacul urban al principesei Ghica Comănești, Liceul teoretic Koțiubinski, Muzeul Direcției Parcului de Troleibuze, Direcția generală mobilitate urbană, monument de arhitectură.

Locație