Strada Bulgară
Una dintre cele mai vechi străzi ale orașului „de sus”, strada Bulgară, încă păstrează liniștea patriarhală și confortul provincial al vechiului Chișinău. Clădirile istorice s-au păstrat parțial doar în partea superioară a străzii.
Strada Bulgară a fost numită în 1834 în onoarea bulgarilor care au fugit de sub jugul otoman de peste Dunăre în Basarabia și s-au stabilit la Chișinău. Bulgarii s-au așezat compact în Chișinău, iar încă din anii 1790 a fost necesar să se lege casele bulgarilor din oraș cu strada care pornește din strada A. Mateevici (fosta stradă Sadovaya). În secolele trecute, această parte a orașului se numea partea Galbinskaya (Galbenă). În stânga și în dreapta mai există încă case rezidențiale de la începutul secolului al XX-lea.
Nu departe se află vechea biserică Sfântul Gheorghe. Aceasta a fost construită în 1830 din fondurile comunității bulgare. Construcția bisericii combină diferite soluții arhitecturale, caracteristice, pe de o parte, pentru clasicism, iar pe de altă parte – pentru arhitectura populară moldovenească. Biserica a fost numită în cinstea neînfricatului preot bulgar Gheorghe. Încă din 1814, el a început să adune materiale și fonduri pentru construcția acestei biserici. Pentru fondurile lipsă a îndrăznit, însoțit de un membru al comunității, să meargă la credincioșii-bulgari din Turcia. Întorcându-se deja acasă cu o sumă mare de bani, pelerinii au dat peste musulmani. Părintele Georgi a fost supus unor torturi teribile. Însoțitorul său a reușit să aducă donațiile colectate la Kishinev. El a povestit tuturor despre martiriul părintelui.
Această stradă și-a schimbat denumirea o singură dată – din 1924 până în 1924 apurtat numele generalului român Drăgălin.