Înapoi

Muzeul de Anatomie…

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Muzeul de Anatomie a Omului

Muzeul de anatomie a omului din cadrul Universității de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu” constituie mai mult decât o simplă prezentare a unor exponate.  Grație numărului și calității articolelor pe care le include, este, de fapt, o colecție unică, populară și la nivel internațional.

Actualmente, Muzeul de anatomie dispune de una dintre cele mai valoroase şi impunătoare colecții de articole anatomice, fiind printre puținele de acest gen din Europa, și se bucură de aprecierea experților internaționali. Muzeul exercită un rol important în transmiterea cunoștințelor despre om, despre particularitățile morfo – funcționale la diferite etape ale ontogenezei pre şi postnatale, influenta diferitor factori nocivi şi a modului de trai asupra activității organelor şi sistemelor de organe. Muzeul este vizitat, în mod frecvent, de elevii şi profesorii liceelor din orașe şi sate, de studenții colegiilor şi universităților din șară şi de numeroase delegații de peste hotare.

Colecția Muzeului de anatomie a omului include cca 2000 de piese cu o valoare științifico-didactică inestimabilă, reprezentând oase, schelete, preparate umede – articulații, mușchi, organe interne și sisteme de organe, embrioni în diverse perioade de dezvoltare, secțiuni anatomice plastinate, malformații, monstruozități etc., păstrate în soluție de formol, piese obținute prin corodare și mumificare, mulaje, care constituie un adevărat tezaur al Alma Mater.

Site-ul web Locație