Înapoi

Teatrul dramatic municipal…

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Teatrul dramatic municipal de „Pe strada Trandafirilor”

Teatrul dramatic rus a fost fondat în anul 1978 la Chișinău ca un teatru-studiou. În repertoriul teatrului se regăsesc piese contemporane ale dramaturgilor ruşi și europeni. Teatrul a fost remarcat şi îndrăgit de spectatori datorită repertoriului original şi unor actori tineri și talentați. Mulți dintre actorii de performanță ai teatrului au plecat pe parcursul anilor 1990 la diverse instituții teatrale din Rusia.
Timp de 30 de ani pe scena teatrului au fost montate peste 150 de spectacole din dramaturgia rusă şi universală. In 1995 Iurii Harmelin fondează Liceul municipal teatral, care devine un leagăn al tinerelor talente.
Cea de-a 33 stagiune teatrală (2010-2011) a început, din păcate, deja fără renumita actriţă – artistă a poporului Eugenia Todoraşco, care a jucat pe scena teatrului șapte ani la rând..
Teatrul dramatic municipal de „Pe strada Trandafirilor” este organizatorul Festivalului internaţional al teatrelor de cameră şi spectacolelor de forme mici „Moldfest.Rampa.Ru”. Prima ediţie a Festivalului a avut loc în noiembrie 2009, întrunind 15 teatre din Moldova, România, Ucraina, Rusia, Belarus, Israel și Germania.
În 2020, Guvernul Republicii Moldova a aprobat decizia ca Teatrul Dramatic „S Ulițî Roz”/„Pe strada Trandafirilor” să poarte numele fondatorului său Iurie Harmelin.

Locație