Înapoi

Teatrul „Geneza Art”

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Teatrul „Geneza Art”

Teatrul Geneza Art (TGA) este unul din teatrele independente din Republica Moldova. “Debutul” TGA a avut loc în ianuarie 2010 cu spectacolul “Floare albastră”, un omagiu adus marelui poet Mihai Eminescu  pentru “îngerului său blond” poeta Veronica Micle.
Anul 2017, este perioada în care TGA îşi inaugurează stagiunea a VIII-a, având în palmaresul artistic circa 20 de spectacole montate, zece dintre care sunt incluse în repertoriul pentru stagiunea actuală.
Obiectivul prioritar al TGA este de a promova tinerii actori şi de a alege un repertoriu accesibil tuturor vârstelor, dar şi autentic, reieşind din amalgamul multicolor de stări şi situaţii pe care ni le oferă viaţa. Un teatru clasic, cu viziuni contemporane în deplinul sens al sintagmei.
Fiecare spectacol îşi are propria individualitate şi este conceput cu ambiţie de echipă, iar scenografia spectacolelor este o axă reprezentativă a Teatrului, marcând o stilistică şi o estetică nonconformistă şi personalizată.
TGA pledează pentru excluderea stereotipurilor din arta teatrală, este deschis pentru experimente teatrale curajoase de maximă actualitate.
Spectacolele TGA sunt premiate la festivaluri, nominalizate la „Gala UNITEM”, unele dintre ele transmise Companiei Publice Teleradio-Moldova (TRM) pentru difuzare la micile ecrane.

Site-ul web Locație