Înapoi

Teatrul Republican „Luceafărul”

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content

Teatrul Republican „Luceafărul”

Teatrul Republican ”Luceafărul” a fost fondat în anul 1960 ca teatru pentru copii și tineret. La 30 septembrie, prin ordinul ministrului Culturii al Republicii Sovietice Socialiste Moldovenești, Arteom Lazarev și în conformitate cu hotărârea Biroului Comitetului Central și a Colegiului Ministerului Culturii, invocându-se ședința din 18 august 1960, s-a dispus redenumirea Teatrului pentru Tineret și Copii ”Licurici” în Teatrului pentru Tineret și Copii ”Luceafărul”.

Din 1960 până în 1991, ”Luceafărul” a fost cunoscut ca Teatru pentru tineret și copii, acest lucru fiind menționat în ordinul de fondare al instituției. În anul 1991, prin ordinul din 18 martie semnat de ministrul Culturii și Cultelor al Republicii Moldova, domnul Ion Ungureanu, Teatrului ”Luceafărul” i-a fost conferit statut de teatru dramatic și a fost redenumit în Teatrul Republican ”Luceafărul”, fiindu-i stabilit grupul II de remunerare a muncii pentru personalul de conducere.

Din 1991 până în prezent, instituția activează sub titulatura de Teatrul Republican ”Luceafărul”, aflându-se în subordinea Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova.

Site-ul web Locație